Stressinhallinta on noussut yhdeksi suurimmaksi aiheeksi, josta puhujia ja kouluttajia kysytään. Tämän artikkelin lopussa on linkkikirjasto yli kymmenen suositun stressipuhujan esittelyihin. Stressiä käsittelevien puheenvuorojen lisäksi he tekevät stressiaiheisia työpajoja ja -koulutuksia.
Paino on tietenkin stressin ennaltaehkäisyssä. Stressinhallinta kouluttajien joukossa on vahvoja kokemusasiantuntijoita, jotka ovat kokeneet vakavan uupumuksen, jopa burn outin. He ovat kuitenkin nousseet siitä ja jakavat nyt oppejaan, jotta teidän henkilöstönne työkyky ei kärsisi ja parempi hyvinvointi edesauttaisi menestymistänne.
Työelämän vauhti vaan kiihtyy ja voimme ajautua suorittamaan enemmän, kovempaa ja kriittisemmin, jolloin teemme huomaamatta itsellemme vahingollisia valintoja. Monesti oma vaatimustaso ja kestokykyymme liittyvät uskomukset estävät kuuntelemasta itseään, vaikka vieterin katkeaminen ja ylikuormittuminen onkin jo ovella. Aivan liian usein palautumisen merkitys huomataan vasta uupumisen tai ylikuormituksen tilassa. Painetaan siis ensin jarrua ja käännetään kurssi kohti parempaa työhyvinvointia.
Stressinhallinta -koulutus henkilöstölle , miten lähteä liikkeelle?
Stressinhallinta-koulutus henkilöstölle on erinomainen tapa auttaa työntekijöitä hallitsemaan stressiä, parantamaan hyvinvointiaan ja lisäämään työtehoa. Seuraavassa on esitetty joitakin vaiheita, jotka tulisi ottaa huomioon stressinhallinta-koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa:
- Kartoita tarpeet: Ennen koulutuksen suunnittelua on tärkeää ymmärtää organisaation ja henkilöstön stressinlähteet sekä tarpeet. Voit tehdä tämän kyselyiden, haastattelujen tai työntekijöiden palautteen avulla.
- Tavoitteet: Määritä selkeät tavoitteet koulutukselle. Haluatko vähentää sairauspoissaoloja, parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä tai lisätä tuottavuutta? Tavoitteiden asettaminen auttaa arvioimaan koulutuksen tehokkuutta.
- Aiheet ja sisältö: Koulutusohjelman tulisi kattaa erilaisia stressinhallinnan aiheita, kuten ajanhallinta, rentoutumistekniikat, terveelliset elämäntavat ja työn tasapainottaminen.
7 vinkkiä stressin ennaltaehkäisyyn
- Ajanhallinta: Opettele tehokasta ajanhallintaa. Priorisoi tehtäviä, aseta realistisia tavoitteita ja hoida kiireelliset asiat ensin. Käytä to-do-listoja ja aikatauluja apuna.
- Työn ja vapaa-ajan tasapaino: Pyri ylläpitämään terve tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Anna itsellesi riittävästi aikaa rentoutumiseen, harrastuksiin ja perheelle.
- Liikunta: Säännöllinen liikunta auttaa alentamaan stressiä. Se vapauttaa endorfiineja, jotka parantavat mielialaa ja auttavat stressin hallinnassa.
- Ravinto: Huolehdi terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta. Vältä liiallista kofeiinin, sokerin ja alkoholin käyttöä, sillä ne voivat lisätä stressiä.
- Uni: Riittävä uni on olennaista stressin hallinnassa. Pyri nukkumaan 7-9 tuntia yössä ja ylläpidä säännöllistä nukkumaanmenoaikaa.
- Rentoutuminen: Käytä rentoutumistekniikoita, kuten syvä hengitys, meditaatio tai jooga, stressin lievittämiseen. Säännöllinen rentoutuminen auttaa alentamaan stressihormonien määrää kehossa.
- Sosiaaliset suhteet: Ylläpidä läheisiä sosiaalisia suhteita perheen, ystävien ja muiden tukiverkostojen kanssa. Puhuminen ja jakaminen muiden kanssa voi auttaa lievittämään stressiä.
Muita stressikoulutusten sisältöjä ovat mm.
- Mentaaliprosessit, aivojen optimaaliseen käyttöön ja työn tekemiseen parhaassa mahdollisessa tilassa – aivojen ”mittaristot vihreällä”
- Mindfulness, tietoisen läsnäolon harjoittamiseen omassa elämässä
- Ylikuormitustilan ehkäisy ja palautumisen tukeminen: Miten pääsen eroon ylikuormituksesta? Miten pidän huolta riittävästä palautumisestani?
- Olennaistaminen ja priorisointi: Tietoinen tapa tehdä työtä
- Radikaalimpia keinoja ovat mm. johtamiskulttuurin muuttaminen.
Stressinhallintaan ja stressin ennaltaehkäisyyn erikoistuneet puhujamme & kouluttajamme:
Seuraavassa runsas kattaus aiheeseen sopivia kouluttajiamme. Mikäli et itse jaksa kahlata puhujaesittelyitä läpi, niin ota yhteyttä myyntipalveluumme, niin ehdotamme sinulle 3-4 loistavaa puhujaa / kouluttajaa hintoineen. Tarjous on maksuton eikä sido mihinkään.