Cool on energiaa ja tunnelma, joka syntyy sinussa

Hyvä tunnelma lisää tuottavuutta, tehokkuutta ja luovuutta. Se auttaa oppimaan ja tekemään parempia päätöksiä koskien itseäsi ja ihmisiä ympärilläsi. Hyvä tunnelma on energiaa ja kivijalka, jonka päälle rakennat oman tulevaisuutesi menestyksen. Huono tunnelma saa meidät lamaantumaan ja kääntymän toisiamme vastaan. Se saa meidät tekemään huonoja päätöksiä ja johtaa tilanteeseen, jossa kadotamme niin asiakkaat kuin työntekijät.

Hyvä tunnelma ei ole kuin kirsikka kakun päällä, joka syntyy kun kaikilla on kivaa. Se ei ole kuorrutetta tai pelkkiä kynttilöitä. Tunnelma on kivijalka, jolle tulevaisuuden menestys rakennetaan. Jokainen meistä on tunnelmajohtaja, olitpa sitten työntekijä, esimies, yrittäjä tai vaikka urheilija. Jokainen on oman yhteisön tunnelman suunnannäyttäjä.

Hyvä tunnelma, huono tunnelma

Kun tunnelma on hyvä, asiat sujuvat kuin itsestään. Ongelmia aiheuttaa kiristyvä tai jatkuvasti huono tunnelma. Tunnelmajohtaminen on konseptijohtamista. Jos haluamme johtaa tunnelmaa, on meidän otettava työpöydälle sen kolme elementtiä:

1) toimintaympäristö

2) toimintamallit

3) ihmiset

Jos keskitymme vain yhteen osa-alueeseen, palaamme pian takaisin lähtöpisteeseen.

Ympäristö vaikuttaa kokemukseen tunnelmasta, ja sitä voi kiristää erilaiset kuormittavat aistiärsykkeet, kuten jatkuva melu, liian kirkas valaistus tai huono happi. Ongelmia syntyy myös, jos emme jostain syystä viihdy paikassa tai tila ei palvele työn tarkoitusta.

Toimintamallit ja prosessit taas kiristävät tunnelmaa, jos työntekijällä ei ole tarvittavia valtuuksia tehdä tärkeitä päätöksiä, työohjeet ovat puutteelliset tai prosessit takkuilevat. Tehokkuutta lisää se, että oikeat ihmiset tekevät oikeita asioita oikeaan aikaan. Ilman tehokkuutta ei synny hyvää tunnelmaa, vaan pelkkää kiirettä, säätöä ja hässäkkää.

Suurin vaikutus tunnelmaan on sillä, mitä tapahtuu ihmisten kesken. Sillä ei ole väliä onko konttorin seinä ”green olive” tai ”cafe latte”, jos ihmiset eivät puhu toisilleen. Eniten tunnelmaa kiristää se, ettei kaveria moikata aamulla töihin tullessa. Tai kun työntekijä kokee, ettei häntä arvosteta. Myös jatkuva epävarmuus kiristää tunnelmaa.

Tulevaisuuden menestyjä säilyy coolina paineen alla.

Elämme epätäydellisessä maailmassa, jossa muutoksia tapahtuu jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla, ja yhä useammin myös toisten tunnelma vaikuttaa itseemme. Olemme myös yhä useammin tilanteessa, jossa emme voi itse vaikuttaa tulevaan. Vaikkapa organisaatiouudistus- tai YT –tilanteessa.

Mitä suuremmasta ja tärkeämmästä asiasta on kyse, sen suurempi on siihen liittyvä paine. Ja sen tärkeämpää on osata itse säilyä rauhallisena. Cool on enemmän kuin pelkkä viileä asenne tai tyylikäs pukeutuminen. Cool on energiaa ja tunnelma, joka syntyy siitä miten hyvin tunnet itsesi ja miten osaat olla paras versio itsestäsi, myös vaikeissa tilanteissa.

Oletko cool vai not cool? 

Cool ajattelee, että:

* Ihmisissä on paljon käyttämätöntä potentiaalia

* Hyvä johtaminen lisää hyvinvointia

* Toisten menestyminen inspiroi

* Haasteita ja virheitä pitää hyödyntää

* Ihmiset ovat yrityksen kasvun moottori

* Kehittyminen on yhteinen matka

* Haluan olla rohkea, viisas ja hyväsydäminen

 

Not cool ajattelee, että:

* Ihmiset ovat mitä ovat, ja heitä pitää manageroida

* Hyvä johtaminen lisää omaa arvovaltaa ja mainetta

* Toisten menestyminen on uhka itselle

* Haasteita ja virheitä pitää välttää

* Ihminen on joko hyvä tai huono

* Kehittyminen on ajanhukkaa, koska tiedän miten tulee käymään

* Haluan pysyä asiassa, jonka tiedän parhaiten

Menestyjä osaa valmentaa itseään cooliksi.

Koska olemme inhimillisiä olentoja muuttuvassa maailmassa, tunnelmat ja mielentilat vaihtelevat, ja niin sen kuuluukin mennä. Tärkeintä on itsensä valmentaminen, jotta osaa toimia tilanteen vaatimalla tavalla. On hyvä kysyä itseltään, mikä nostaa juuri minun tunnelmaa ja mikä laskee? Mitä tunnelmalle tapahtuu, kun minä tulen paikalle? Minkälaisena tunnelmajohtajana haluan, että minut muistetaan?

Kirjoittaja on tunnelmajohtamiseen erikoistunut valmentaja, ammattipuhuja ja tietokirjailija – Marjo Rantanen. Uusin kirja Tunnelmajohtaja (Alma Talent) ilmestyi loppuvuodesta 2018.